Cytokeratin

Katalógus# 10042

Klón: KL1

Eredet: Egér

Faj reaktivitás: Humán, patkány, egér, macska, nyúl, kutya, hal.

Alkalmazás: IHC-P

Leírás: Ez az antitest a hám eredetű normál és daganatos sejteken reagál, míg az epidermális bazál sejtekkel nem. Specificitás: 1, 2, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 14,17, 18 és 19 citokeratinok.

Cytokeratin 5

Katalógus# 10083

Klón: XM26

Eredet: Egér

Faj reaktivitás: Humán, kutya, macska.

Alkalmazás: IHC-P

Leírás:Ez az antitest a CK5 intermedier filamentum fehérjéhez kötődik. A humán epidermis basalsejtjei expresszálják a 14-es cytokeratinnal együtt. A CK5 58 kDa molekulatömegű protein, mely közeli rokonságban áll a CK6-tal. Kifejeződik a basalsejtes epitheliomában, a prostata, az urothelium és a vagina basalsejtjeiben és a bőr, a nyelv, az epiglottis és a vastagbél squamosus sejtes carcinomájában. Az anti-CK5 hasznos a mesothelioma elkülönítésére az adenocarcinomák többségétől.

Cytokeratin 7

Katalógus# 10154

Klón: OV-TL 12/30

Eredet: Egér

Faj reaktivitás: Humán, további nem ismert.

Alkalmazás: IHC-P

Leírás: Ez az anti-Cytokeratin 7 ellenanyag a ductalis, glandularis és a húgyutak tranzícionális epitheliumában és az epevezeték hámjában található fehérjékkel lép reakcióba. A Cytokeratin 7 kimutatása elkülöníti a pozitívan jelölődő tüdő, emlő hámszövet, és a negatív vastagbél, és prosztata hámsejteket.

Cytokeratin 18

Katalógus# 10084

Klón: DC10

Eredet: Egér

Faj reaktivitás: Humán, kutya, macska. További nem ismert.

Alkalmazás: IHC-P

Leírás: Ez az antitest a 45 kDa molekulatömegű humán CK18-ra specifikus, mely a CK8 proteinnel együtt a ductális és glanduláris epitheliumban expresszálódik. Az anti-CK18 pozitív reakciót mutat benignus és malignus epitheliális lesiok, adenocarcinomák többsége, és basalsejtes carcinomák esetén, ellenben nem reagál a squamosus epitheliummal.

Cytokeratin 19

Katalógus# 10171

Klón: A53-B/A2.26

Eredet: Egér

Faj reaktivitás: Humán. További nem ismert.

Alkalmazás: IHC-P

Leírás: Ez az antitest a 40 kDa molekulatömegű Cytokeratin 19-re specifikus. A CK19 izzadságmirigyben, emlőmirigyben, ductális és szekretoros sejtekben, epevezetékben, GI traktusban, hólyag urothelben, száj nyálkahártyában, esophagusban és endocervix epitheliumban mutatható ki. Az anti-CK19 az epithel eredetű rosszindulatú elváltozások széles skáláján reagál: vastagbél, gyomor, pancreas, epeutak, máj és emlő andenocarcinomán. A tumorsejtek detektálásának hasznos markere a nyirokcsomókban, perifériás vérben, csontvelőben és emlőrákban.

Cytokeratin 20

Katalógus# 10167

Klón: Ks20.8

Eredet: Egér

Faj reaktivitás: Humán. További nem ismert.

Alkalmazás: IHC-P

Leírás: A Cytokeratin 20 a többi I -es típusú cytokeratinhoz viszonyítva kevésbé savas és a különlegessége expressziójának korlátozottságában rejlik. Ez az antitest egy 46 kDa molekulatömegű cytokeratin polypeptiddel reagál immunoblot analízisek során. A Cytokeratin 20 expressziója az egyes carcinoma típusokban változó mértéket ölt.

 
 
 
 
 

Impresszum

© Copyright 2019 - 2020 Histopathology Ltd., Pécs, Hungary