Archívum

2020
_________________________________________________________

 

Őszi Immunhisztokémiai Továbbképzés 2020

Tisztelt Érdeklődő!

 

Megtisztelő érdeklődését szabadon választható továbbképzésünkre köszönjük.

 

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy a 2020.11.5-6. időpontban tervezett Immunhisztokémiai Továbbképzés és PAME Fórum (PTE ÁOK/2020.II/00047) a körülményekre tekintettel technikai és környezeti okok miatt idén ELMARAD.

 

Megértését köszönjük.

 

Tisztelettel:

A HISZTOPATOLÓGIA KFT csapata

2019
_________________________________________________________

25 éves fennállását ünnepli a Hisztopatológia Kft.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 2019. június 5-én, Pécsett szervezte meg a Baranya Gazdaságának Napját, amelyet már hagyományosan június első szerdáján tartanak. Az esemény fókuszában a megye gazdasági folyamatai, helyzete és a vállalkozások versenyképessége állt. A rendezvényen jubileumi okleveleket is átadott a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a 20, 25, illetve 30 éve működő vállalkozások számára. A Hisztopatológia Kft. 25 éves fennállásának alkalmából az elismerő oklevelet cégünk munkatársa, Minkóné Knőbl Anikó vette át.

_________________________________________________________
 
Őszi Immunhisztokémiai Továbbképzés

A Hisztopatológia Kft. novemberben ünnepli 25. születésnapját. Ez alkalomból egy emlékezetes továbbképzést szeretnénk rendezni 2019. november 7-8-án Pécsett a Laterum Hotelben (7633 Pécs, Hajnóczy u. 37-39.). Az ígéretes program része lesz a metszetkonzultáció is, melyhez várjuk a metszeteket esetleírással szkennelésre. (Akinek a szkennelt metszetek letöltésével/ nézegetésével problémája adódna, a meczker.agnes@histopat.hu címen jelezze és orvosoljuk a problémát.) Érdemes oldalunkat gyakran látogatni, mert folyamatosan frissítjük, amint bővebb információ áll rendelkezésünkre. 

Továbbképzésünk orvosok számára 32 pont, asszisztensek számára pedig 16 pont értékű.

A PhD hallgatók és asszisztensek számára nyitva áll még a lehetőség előadások és poszter bemutatására, ezen szándékát a lentebb található jelentkezési lapon regisztráció esetén kérjük jelezni.  

Részvételi díjak és egyéb információ:

A részvételi díj orvosok számára 17.500 Ft, egyéb diplomások (és 35 év alatti orvosok) számára pedig 14.500 Ft. Asszisztensek, szakasszisztensek és előadók számára a továbbképzés ingyenes. 

 

A részvételi díj tartalmazza a képzés és a kávészünetekben felszolgált kávé és frissítő költségét.

 

A részvételi díj nem tartalmazza azonban az ebéd költségét. Lehetőség van a Laterum Hotel ajánlatából előre a jelentkezéssel egy időben (a jelentkezési lapon) ebédet választani. Ennek díja a részvételi díjjal együtt kerül kiszámlázásra. Azok számára, akik nem kérnek ebédet a jelentkezéssel egy időben (a jelentkezési lapon nem jelezték) , a Hotel éttermében van lehetőségük egyénileg, önköltséges módon napi menü vagy a'la carte ebéd elfogyasztására.)

Program ajánlat:

"A pécsi Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériája általában a kortárs képzőművészet bázisa, idén azonban a világhírű magyar festőzseni kiállításának ad otthont fél éven át: a legnagyobb és legátfogóbb magánkézben lévő Munkácsy-gyűjtemény május 17-től november 10-ig tekinthető meg." A kiállításról további információt itt találhat, megtekintése fakultatív.

_________________________________________________________
Dunántúli Pathologus Találkozó

Dr. Tornóczki Tamás Intézetigazgató Úr vezetésével a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Patológiai Intézete vállalta a Dunántúli Pathologus Találkozó megszervezését, mellyel egy régi hagyományt szeretnének feleleveníteni. A találkozóra Pécsett, 2019 május 3-án kerül sor a Rákóczi út 2. szám alatti oktatási tömbben. A kurzus szabadon választható, 16 kreditpontot ér. 

Tervezett Program:

  • 09:00 - 09:05 Köszöntő, bevezetés (Dr. Tornóczki Tamás)

  • 09:05 - 09:30 Extrahepatikus epeutak és az epehólyag daganatmegelőző állapotai és daganatai (Dr. Bogner Barna, PhD)

  • 09:35 - 10:00 A distalis extrahepaticus epeutak sebészete (Dr. Kelemen Dezső, PhD)

  • 10:05 - 10:30 Low-grade gliomák klasszifikációja, modern pathologiai diagnosztikája (Dr. Kajtár Béla, PhD)

  • 10:35 - 11:00 Újdonságok a heretumorok klasszifikációjában különös tekintettel a teratomákra (Dr. Semjén Dávid, PhD)

  • 11:05 - 11:30 Carcinoma ex pleomorph adenoma (CEPA) (Dr. Tornóczki Tamás, PhD)

  • 11:30 - 12:00 Diszkusszió, metszetnézés

  • 12:00 - 12:30 Ebéd

  • 12:35 - 13:00 Vizsga

  • 13:00 - 18:00 Érdekes esetek bemutatása (8 - 10), metszetkonzultáció a dunántúli pathologiai osztályok aktív részvételével (Dr. Tornóczki Tamás, PhD)

_________________________________________________________

Tavaszi Immunhisztokémiai Továbbképzés a Hisztopatológia Kft.-nél

Hosszas megfontolás után a 2019. április 4-5-én Pécsett megrendezésre kerülő következő Immunhisztokémiai továbbképzés programját elsősorban a PAME asszisztensi- szakasszisztensi érdeklődők, kutatók, PhD hallgatók számára tervezzük összeállítani.

 

Elsősorban azért, mert nagy örömmel értesültünk arról, hogy a Dunántúli Pathologus Találkozó is megrendezésre kerül szintén Pécsett egy hónapon belül (2019. május 3.). Utóbbinak fő programpontja a metszetkonzultáció, így azt ilyen rövid időn belül nem tartjuk érdemesnek ismétlésre. Viszont az asszisztensi, szakasszisztensi, PhD hallgatói pontszámos kurzus nem átcsoportosítható.


Természetesen szívesen látjuk azokat a kollégákat is áprilisi továbbképzésünkön, akik a
technika- technológia és kutatási alkalmazás iránt érdeklődnek.

Orvos

(pathológia, neuropathológia, bőrgyógyászat, haematológia, igazságügyi orvostan, cytopathológia)

PTE ÁOK/2019.I./00026

32 pont

Asszisztens- szakasszisztens

(4. szakmacsoport)

SZTK-A-36778/2018

18 pont

PhD hallgató

2 pont

OPEL_B_139/1993_SZG

2018
_________________________________________________________
Továbbképzés

 

Ezúton is szeretnénk felhívni figyelmét a 2018. november 8-9-én, Pécsett megrendezésre kerülő továbbképzésünkre, mely orvosok számára 36, asszisztensek számára 18,  PhD hallgatóknak pedig 2 kreditpontot ér. Jelenleg még várjuk előadók jelentkezését is, a téma szabadon választható, az előadások időtartama körülbelül 15-25 perc. Előadóink és a PhD hallgatók számára a továbbképzés ingyenes. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, részvételi szándék esetén a letölthető Jelentkezési lapot kitölteni és az  info@histopat.hu e-mail címre visszaküldeni.

 

A továbbképzés helyszíne a Laterum Hotel (7633 Pécs, Hajnóczy u. 37-39). A helyszínen a résztvevők ingyenesen parkolhatnak.

 

Messzebbről érkező résztvevőink számára a Hotel kedvezményes szobaárakat kínál:

 

Ár: 4*-os egyágyas szoba: 11.000.-Ft/1 fő/éj

     4*-os kétágyas szoba: 18.000.-Ft/2 fő/éj

     3*-os négyágyas szoba 1 fő esetén: 9.000.-Ft/1 fő/éj

     3*-os négyágyas szoba 2 fő esetén: 16.000.-Ft/2 fő/éj

 

Az ár tartalmazza: svédasztalos reggeli, wellness részleg használata (4x5 m-es élménymedence, pezsgőfürdő, finn szauna, infraszauna, gőzkabin), WIFI és parkoló használata. A wellness részleg minden nap 14.00-22.00 óra között tart nyitva. A Hotel wellness szolgáltatásaik igénybe vételéhez fürdőköpenyt, törölközőt és fürdőlepedőt biztosít.

Idegenforgalmi adó: 400.-Ft/fő/éj A szobákat az érkezés napján 14.00 órától lehet elfoglalni, a távozás napján 10.00 óráig kell elhagyni.

 

A szállásfoglalás egyénileg történik, azonban amennyiben segítségre lenne szükségük, szívesen állunk rendelkezésükre.

 

.

PTE.png